Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Хто, як і коли зможе отримати допомогу за Програмою Президента України "єПідтримка"

Дата: 20.12.2021 10:43
Кількість переглядів: 261

Президентом України оголошено Програму підтримки легального бізнесу, який постраждав від запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів під час пандемії COVID-19, шляхом стимулювання попиту серед громадян (далі – Програма).

Постановою Кабінету Міністрів від 09.12.2021 № 1272 затверджено порядок надання допомоги та порядок використання коштів.

Програмою передбачається надання державою підтримки в розмірі 1 000 гривень громадянам віком від 18 років та з обов'язковою наявністю т.з. «зеленого сертифікату вакцинації», підтвердженого у мобільному додатку Дія.

Ці кошти можна витратити виключно у безготівковій формі (за допомогою платіжної картки) на придбання книжок, абонементу у спортзал чи фітнес-клуб, відвідування кінотеатру, театру, музею або квитків для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси.

Громадянин на власний розсуд обирає одну або декілька різних послуг або книжок.

Взяти участь у Програмі на першому етапі можна буде через мобільний додаток Дія.

Громадянин, що бажає взяти участь у Програмі, в Дії обирає послугу «єПідтримка», проходить перевірку на відповідність встановленим критеріям, відкриває рахунок у банку-партнері (онлайн або у відділенні), отримує на нього гроші та витрачає їх на покупку послуги (книги) у суб’єкта господарювання, що бере участь у Програмі.

Таким чином, громадянин отримає безкоштовну послугу, а підприємець отримає гроші від держави.

Рахунки – безкоштовні, комісій за обслуговування не буде. Більшість операцій в Дії здійснюється автоматично. У подальшому планується запустити оффлайн-сервіс.

Така Програма дозволить здійснити підтримку сфер бізнесу, які постраждали від карантину більше за інших, а саме: книжкові магазини, заклади культури, заклади фізкультурно-оздоровчого спрямування і внутрішні пасажирські перевезення. У подальшому планується збільшити перелік сфер діяльності.

До Програми можуть долучитися суб’єкти господарювання, які надають послуги у зазначених вище сферах.

Термін дії Програми становитиме 1 рік (з 19.12.2021 до 18.12.2022).

Обсяг коштів на цілі Програми у 2021 р. становить 8 млрд грн. У подальшому обсяг коштів буде визначений додатково.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора