Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук взяла участь у відкритті та освяченні Дзвону Пам’яті в Івано-Франківську

Дата: 01.01.2022 14:27
Кількість переглядів: 227

Фото без описуСьогодні, у перший день нового року, у Меморіальному сквері Івано-Франківська урочисто відкрили та освятили Дзвін Пам’яті. Його споруджено з ініціативи голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук, яка підтримала ідею родин загиблих прикарпатців щодо вшанування тих, хто віддав за нас найдорожче – своє життя.

Фото без опису

Відтепер щомісячно тут проходитиме церемоніал вшанування захисників та захисниць України, які загинули за свободу, незалежність і територіальну цілісність нашої держави. Дзвін Пам’яті лунатиме стільки разів, скільки наших земляків загинуло від початку бойових дій на Сході України у тому чи іншому місяці.

Фото без опису

Голова облдержадміністрації Світлана Онищук, міський голова Руслан Марцінків, рідні загиблих Героїв, військовослужбовці, представники громадськості поклали квіти до Стели пам’яті. Слова молитви та поминальний дзвін лунав над могилами загиблих і нагадував нині сущим про цінність життя на рідній землі.

«Сьогодні плачуть небеса за нашими кращими синами і дочками, які в бою з агресором віддали за нас і державу своє життя. Дякую нашим Героям, які на східних рубежах сьогодні боронять Україну, щоби ми могли своїми добрими справами розбудовувати майбутнє для наших дітей. Вічна пам’ять полеглим Героям», – звернулася до учасників пам’ятного віча Світлана Онищук.

Фото без опису

Більше фото тут.

Довідково

Відкриттям Дзвону Пам’яті завершено спорудження Меморіального комплексу полеглим - учасникам Революції Гідності, громадянам, які перебували у складі добровольчих формувань, що утворилися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, військовослужбовцям, які з 2014 року брали участь у бойових діях в зоні АТО/ООС із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях. Вартість проведених робіт зі спорудження пам’ятного знаку «Дзвін Пам’яті» складає близько пів мільйона гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора