Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Маємо виділити необхідні кошти аби якнайшвидше відновити повноцінну роботу Косівської райлікарні

Дата: 04.01.2022 12:18
Кількість переглядів: 611

Фото без описуДержавна служба України з надзвичайних ситуацій, Міністерство охорони здоров’я України та Івано-Франківська обласна державна адміністрація задекларували спільні дії щодо підтримки постраждалих громадян та членів сімей загиблих під час пожежі у комунальному некомерційному підприємстві «Косівська центральна районна лікарня».

Фото без опису

Про це сьогодні, 30 грудня, під час брифінгу повідомили перший заступник міністра охорони здоров’я України ‎Олександр Комаріда, т.в.о. голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук та голова облдержадміністрації Світлана Онищук.

За словами посадовців, потерпілі медичні працівники, пацієнти лікарні, родичі загиблих потребують, насамперед, психологічної допомоги та підтримки. Також оперативно буде надана методична та інструктивна допомога лікувальним закладам щодо проведення навчань персоналу у роботі з кисневим обладнанням при лікуванні COVID-19.

Фото без описуФото без описуВони звернулися до всіх громадян із закликом у час новорічно-різдвяних свят дотримуватися протипожежної та техногенної безпеки, а у медичних закладах – посилити профілактичну роботу щодо дотримання правил безпеки при поводженні із легкозаймистими речовинами.

«Витрати на лікування постраждалих медичних працівників буде забезпечено за рахунок Фонду соціального страхування, – зазначила Світлана Онищук. – Спільно з обласною радою ми працюємо над тим, щоби виділити необхідні кошти та якомога швидше відновити роботу реанімаційного відділення Косівської центральної районної лікарні».

Як зазначили високопосадовці, всі заходи будуть спрямовані на те, щоби унеможливити повторення як в області, так і будь де в Україні подібних ситуацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора