Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Яблунові обговорили питання надання якісних послуг дітям з особливими освітніми потребами

Дата: 04.01.2022 15:29
Кількість переглядів: 241

Фото без описуПро права дітей з особливими потребами на здобуття освіти йшлося під час робочої зустрічі голови райдержадміністрації Наталії Кучми із Яблунівським селищним головою Юрієм Ковалем та директором Інклюзивно-ресурсного центру Яблунівської селищної ради Світланою Галяк.

Фото без описуНаталія Кучма, перебуваючи нещодавно із робочим візитом у Яблунівській територіальній громаді, ознайомилася із роботою установи, яка працює із дітьми з особливими освітніми потребами.

Фото без описуУ розмові із Наталією Кучмою очільниця ІРЦ Світлана Галяк розповіла про заклад, мету та предмет його діяльності.

Фото без описуЯк повідомляє Світлана Галяк, на даний час на обліку Інклюзивно-ресурсного центру знаходяться 78 дітей. Інклюзивне навчання організовано для 33 дітей, з яких для 26 дітей в закладах загальної середньої освіти та для 7 дітей в закладах дошкільної освіти. 11 дітей відвідують корекційно-розвиткові послуги. Всі спеціалісти ІРЦ є винятково педагогами, мають вищу освіту із тих спеціальностей, за якими працюють. Тут можна отримати послуги практичного психолога, вчителя-логопеда, вчителя-дефектолога та вчителя-реабілітолога. Фахівці ІРЦ здійснюють системний кваліфікований супровід дітей на постійній основі.

Фото без описуНаталія Кучма високо оцінила роботу центру щодо організації інклюзивного навчання для дітей з такими потребами.

Фото без описуДовідково. Інклюзивно-ресурсний центр Яблунівської селищної ради утворено у 2019 році з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної, загальної середньої освіти, в тому числі у закладах професійної освіти, фахової передвищої та інших закладах освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг та забезпечення їхнього системного кваліфікаційного супроводу.

Відповідно до Меморандуму про співпрацю ІРЦ Яблунівської селищної ради співпрацює та обслуговує  Космацьку громаду.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора