Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Лише вакцинація та дотримання протиепідемічних заходів вбережуть від важкого перебігу COVID-19

Дата: 06.01.2022 15:42
Кількість переглядів: 236

Фото без описуНа цьому сьогодні під час онлайн-брифінгу для представників засобів масової інформації наголосила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук. Керівниця області зазначила, що впродовж останнього часу на Прикарпатті дещо знизилася захворюваність на коронавірус. Однак епідемія не вщухає, то ж, щоб жити спокійно і не чекати з острахом хвороби та її наслідків, необхідно вакцинуватися.

Зазначалося, що на сьогодні в області першою дозою провакциновано 31,1 відсоток жителів. Повністю імунізовано 27,8% прикарпатців.

Наголошувалося, що 7 січня центри масової вакцинації та пункти щеплення не працюватимуть. 8 січня отримати вакцину можна буде у пунктах щеплення, попередньо сконтактувавши із сімейним лікарем.

Також під час брифінгу йшлося про додаткові та бустерні дози вакцини. Так, за словами регіонального представника із вакцинації Миколи Стовбана, бустерну дозу запровадили для людей віком від 60 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися, якщо з часу закінчення курсу вакцинації вже минуло 6 місяців. Для отримання бустерної дози можна записатися на щеплення у будь-який пункт чи центр вакцинації від COVID-19. Її вже вводять медикам та працівникам будинків інтернатного типу від COVID-19. У зв’язку із отриманням бустерної дози сертифікат про вакцинацію буде продовжено. Станом на 6 січня бустерну дозу отримали 152 прикарпатці.

Що ж до додаткової дози, то її вводить людям, у яких міг не виробитися достатній рівень імунітету через важкі захворювання, такі як, наприклад, рак крові, через ВІЛ-інфекцію, пережиту трансплантацію органів, хіміотерапію, лікування великими дозами гормональних препаратів. Додаткову дозу вводять через 1-3 місяці після останнього щеплення тою ж вакциною, якою робили попередню вакцинацію. Дія сертифікату не подовжується. Додаткову дозу на Прикарпатті отримали вже 115 осіб.

Також Світлана Онищук розповіла про започатковану Президентом України Володимиром Зеленським програму «єПідтримка», метою якої є надання допомоги бізнесу, який найбільше постраждав від карантинних обмежень.

«Програма “єПідтримка”, ініційована Президентом України, стартувала 19 грудня минулого року та триватиме впродовж наступного року, - зазначила очільниця області. - У рамках програми прикарпатці, котрі пройшли повний курс вакцинації, зможуть отримати від держави підтримку в розмірі 1 000 гривень та за ці кошти придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або купити квитки для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора