Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наталія Кучма: подолати COVID-19 можна лише шляхом вакцинації

Дата: 11.01.2022 15:38
Кількість переглядів: 301

Фото без описуСьогодні на нараді у голови райдержадміністрації Наталії Кучми з керівниками установ та головами територіальних громад району обговорили стан вакцинальної кампанії та епідеміологічну ситуацію на Косівщині.

Фото без описуІз зазначеного питання доповідали директор КНП «Косівська центральна районна лікарня» Косівської міської ради Дмитро Микитюк, начальник Косівсько-Верховинського міжрайонного відділу ДУ «ІФОЦКПХ МОЗУ» Анатолій Узюмов, т.в.о. Косівського відділу Головного управління  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Вікторія Фейчук та начальник відділу економіки, агропромислового розвитку, освіти, охорони здоров’я,  культури, спорту та туризму райдержадміністрації Василь Жмендак.

Фото без описуЯк повідомляє Дмитро Микитюк, ситуація із захворюваністю на коронавірусну хворобу у районі є повністю контрольованою. Проте, до кінця січня слід очікувати росту кількості хворих на COVID-19. За добу у районі зареєстровано 15 нових випадків COVID-19, у т.ч. у 1 дитини. Одужали 4 особи. З початку пандемії на Косівщині зареєстровано 8594 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, в т.ч. 662 серед дітей до 18 років. Одужали 8107 людей, у т.ч. 646 дітей. 187 людей померли.

Для проведення вакцинальної кампанії в районі організовано роботу центру масової вакцинації населення та восьми пунктів щеплення. Наразі, доступними є вакцини Pfizer та CoronaVac.

Фото без описуСтаном на 11 січня 2022 року першою дозою вакцини вакциновано 15007 осіб, у т.ч. 28 дітей, другою дозою – 13764 особи, в т.ч. 93 дітей. Бустерну дозу вакцини отримали 21 особа.

Наталія Кучма звернулася до голів територіальних громад району щодо проведення належної роботи із імунізації населення.

«Високим залишається ризик чергового спалаху коронавірусної хвороби. Подолати COVID-19 можна лише шляхом вакцинації. Ми повинні роз’яснювати людям про переваги щеплення для уникнення важкого перебігу хвороби», - підсумувала голова райдержадміністрації Наталія Кучма.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора