Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Косівщині зростає кількість хворих на COVID-19

Дата: 17.01.2022 16:26
Кількість переглядів: 304

Фото без описуПро це сьогодні йшлося на нараді у голови райдержадміністрації Наталії Кучми із керівниками установ району, головами територіальних громад та працівниками райдержадміністрації.

Фото без описуІз зазначеного питання доповідали директор КНП «Косівська центральна районна лікарня» Косівської міської ради Дмитро Микитюк, начальник Косівсько-Верховинського міжрайонного відділу ДУ «ІФОЦКПХ МОЗУ» Анатолій Узюмов, головний спеціаліст Косівського відділу Головного управління  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Володимир Волковецький та начальник відділу економіки, агропромислового розвитку, освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та туризму райдержадміністрації Василь Жмендак.

Фото без описуЯк повідомляє Дмитро Микитюк, на ранок 17 січня 2022 року на лікуванні у Косівській ЦРЛ перебували 55 пацієнтів, у т.ч. 13 дітей. У 43-х хворих діагноз COVID-19 підтвердився, 12 -  очікують результатів тестів. 23 госпіталізованих потребують кисневої терапії.

«Спостерігаємо чергову хвилю захворюваності на COVID-19. Наразі можна говорити про зниження агресивності вірусу, проте його контагіозність викликає занепокоєння», - зазначає директор медичного закладу Дмитро Микитюк.

Фото без описуСлід додати, що серед 55-ти госпіталізованих до Косівської районної лікарні є лише 8 вакцинованих двома дозами пацієнтів. У них стан середньої важкості.

«Імунізація – єдиний можливий варіант, щоб уберегтися від важкого перебігу хвороби. Ми повинні працювати у напрямку нарощування темпів вакцинації від COVID-19», - звернулася до голів територіальних громад Наталія Кучма.

Фото без описуНагадуємо, що правильне використання масок, дотримання дистанції, регулярне миття рук та вакцинація проти COVID-19 як і раніше залишаються ефективними та простими заходами, щоб вберегтися від інфікування коронавірусною хворобою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора