Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На нараді у голови райдержадміністрації говорили про підготовку до чергового етапу електронного декларування у 2022 році

Дата: 24.01.2022 16:00
Кількість переглядів: 256

Фото без опису01 січня 2022 року розпочався черговий етап електронного декларування в Україні. Особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані щорічно до 1 квітня шляхом заповнення на офіційному веб-сайті НАЗК подавати декларацію за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Про це сьогодні йшлося на щотижневій нараді в очільниці району Наталії Кучми з головами територіальних громад, керівниками установ та працівниками Косівської райдержадміністрації.

Фото без описуГоловний спеціаліст-уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції сектору з питань правової роботи, запобігання та виявлення корупції апарату райдержадміністрації Євдокія Ватаманюк детально зупинилася на змінах, які необхідно враховувати під час заповнення щорічних декларацій.

Ці зміни набули чинності 01 грудня 2021 року та пов’язані із застосуванням оновленого антикорупційного законодавства. Насамперед, це стосується

  • нової форми декларації: https://bit.ly/3E6RPK4;
  • порядку подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані: https://bit.ly/3lkqe0J;
  • оновленого порядку повідомлення про відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті: https://bit.ly/3rqiSMW.

Фото без описуСлід додати, що НАЗК не лише оновило вищевказані форми, але й затвердило Порядок заповнення декларації. Також на сайті НАЗК для суб’єктів декларування розміщенні текстові роз’яснення щодо заповнення декларацій, рекомендації щодо роботи з Реєстром, а також інша корисна інформація, яка стане в нагоді при заповненні декларації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора