Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Люди, котрим виповнилося 60 років і котрі вакциновані проти коронавірусу, зможуть придбати ліки у рамках програми «єПідтримка»

Дата: 26.01.2022 15:50
Кількість переглядів: 601

Сьогодні під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, за участю регіонального координатора з питань вакцинації Миколи Стовбана і заступниці гендиректора «Обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗу» Тетяна Джус відбувся щоденний брифінг щодо стану епідеміологічної ситуації в області та проведення вакцинальної кампанії проти коронавірусу.

Зазначалося, що за останню добу на Прикарпатті виявлено 1972 нових випадки захворювання на COVID-19, серед яких 203 дитини і 30 медичних працівників. 12 прикарпатців внаслідок хвороби померли.

За словами Людмила Сірко, на стаціонарному лікуванні у медзакладах області сьогодні перебувають 2064 пацієнти, 133 – у реанімаційних відділеннях, 33 – підключені до апаратів ШВЛ. Зайнятість ліжок складає 61 відсоток.

«Для госпіталізації дітей, хворих на коронавірус, працює 8 закладів сфери охорони здоров’я. На сьогодні зайнятими є 229 дитячих ліжко-місць. До слова, за попередню добу госпіталізовано 30 пацієнтів», - повідомила Людмила Сірко.

Як зазначила Тетяна Джус, ріст захворюваності на коронавірус спостерігається практично у всіх районах області і складає 60 відсотків. Дедалі більше хворіють саме діти.

«Станом на сьогодні хворіють 811 учні та 853 педагогічні працівники. На самоізоляції перебувають 12 830 учнів, 1 692 працівники та 565 класів», — сказала Тетяна Джус.

Своєю чергою Микола Стовбан розповів про стан вакцинальної кампанії в області. Він зазначив, що на сьогодні одну дозу вакцини отримали 32% жителів, повністю імунізованими є 29,4 % прикарпатців. Бустерною дозою провакциновано 3205 осіб, додатковою – 164.

На завершення брифінгу Людмила Сірко повідомила про умови придбання лікарських засобів у рамках програми «єПідтримка». За її словами, скористатися нею можуть люди віком від 60-ти років, котрі провакциновані та мають картковий рахунок «єПідтримка». Окрім того, можна буде придбати лише ті засоби, які є відображені у реєстрі лікарських засобів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора