Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наталія Кучма зустрілася із начальником територіального підрозділу ПФУ у районі

Дата: 26.01.2022 18:37
Кількість переглядів: 292

Сьогодні голова райдержадміністрації Наталія Кучма відвідала із робочим візитом відділ обслуговування громадян №9 (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області.

Наталія Кучма ознайомилася із роботою установи, що реалізує у районі державну політику з питань пенсійного забезпечення та ведення обліку осіб, які підлягають загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню.

Начальник відділу Галина Девда розповіла очільниці району про послуги, що надаються сервісним центром. Сторони зосередилися на обговоренні питання дистанційного отримання необхідної людям інформації за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України, що є особливо актуальним в умовах чергового спалаху COVID-19 на Прикарпатті та зменшить ризик можливого інфікування широкого кола людей.

У розмові із Галиною Девдою Наталія Кучма попросила про допомогу у проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо важливості вакцинації проти коронавірусної хвороби серед людей віком від 60 років.

«Ця категорія населення є найбільш вразливою. Лише вакцинація в змозі запобігти важкому перебігу хвороби. Ми повинні інформувати людей про необхідність імунізації проти коронавірусу», - наголосила Наталія Кучма.

Довідково. Як повідомляє начальник відділу обслуговування громадян №9 (сервісного центру) управління обслуговування громадян ГУ ПФУ в області Галина Девда, за допомогою вебпорталу можна вирішити більшість питань, з якими до центру звертаються мешканці району.

Так, послуговуючись порталом та підключивши послугу безкоштовного СМС-інформування, пенсіонерам надходитимуть сповіщення щодо розміру призначеної пенсії та дати її виплати, результатів проведеного перерахунку пенсії та поновлення пенсійної виплати, застрахованим особам – про сплату страхових внесків й тривалість страхового стажу.

Можливо навіть завантажувати необхідні довідки, розрахувати майбутню пенсію за допомогою сервісу «Пенсійний калькулятор» та подати дані для автоматичного призначення пенсії за віком.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора