Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Молодь у пошуку себе

Дата: 01.02.2022 09:13
Кількість переглядів: 276

Фото без описуВибір професії для кожної людини – це вибір свого місця в житті, а для старшокласників – це «головний біль». Правильний вибір професії в майбутньому впливає на все подальше життя.

З метою більш ширшої орієнтованості в світі професій 28 січня 2022 року провідний фахівець з профорієнтації Косівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Тетяна Романчич провела інтерактивний захід онлайн з учнями 10 класу Косівського ліцею імені І.Пелипейка Косівської ТГ.

Фото без описуОзнайомила випускників з видами професій та потребами їх на ринку праці, а також запропонувала пройти тестування та впевнитися у правильності свого професійного вибору більш детально і точніше при використанні профорієнтаційного тестування дистанційно, за допомогою електронних сервісів, а саме: «Платформа з профорієнтації та розвитку кар’єри» (https://profi.dcz.gov.ua), де можна скористатись 10-ма тестовими методиками на визначення стресостійкості та адаптативності, здатності до логічного мислення, комунікації та організаторських здібностей, схильності до підприємницької діяльності, аналітичних здібностей до певного виду професійної діяльності; «Освітній портал Державної служби зайнятості» (https://skills.dcz.gov.ua), де можна пройти Тест на визначення компетенцій для роботи в ІТ сфері; на платформі «Моя професія: консультаційна мережа» (https://mprofession.com.ua) за результатами проходження тестових методик можна визначити власні здібності, професійні інтереси, психологічні схильності та основні чинники професійної мотивації.

Школярі з великим задоволенням визнали, що отримана інформація стала дуже корисною особливо для тих, хто вагався стосовно свого вибору професії. Адже, щоб стати справжнім професіоналом, мало мати до обраної професії хист, слід озброїтися необхідними знаннями, бути старанним та наполегливим у досягненні своєї мети і лише тоді професія стане справою життя.

Провідний фахівець відділу
активної підтримки безробітних
Т.М. Романчич


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора