Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Правильне та збалансоване харчування — це запорука здоров'я наших дітей

Дата: 02.02.2022 13:43
Кількість переглядів: 276

Фото без опису
За ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської в українських школах впроваджується реформа шкільного харчування, яка включає чотири основні напрями: оновлення застарілої нормативної бази; розв’язання проблем якості та безпечності харчових продуктів; покращення ресурсного забезпечення шкіл та формування культури здорового харчування.

«Сьогодні в нашій державі кардинально змінюються підходи до організації харчування дітей в освітніх закладах, - повідомила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук. -  Занедбані харчоблоки, в яких обладнання закуповувалося десятки років назад, перетворюються на комфортні та сучасні заклади шкільного харчування. Переконана, що саме в таких умовах повинна готуватися збалансована та корисна їжа для школярів, адже саме це є запорукою здоров’я та фізичного розвитку наших дітей».

Додамо, що у Міністерстві розвитку громад та територій, за ініціативи Олени Зеленської розробили інформаційний посібник із будівництва харчових блоків у середніх загальноосвітніх школах. Рекомендації стосуються як звичайних шкільних харчоблоків, так і харчоблоків так званих «опорних кухонь», які зможуть забезпечувати доставку їжі в інші заклади загальної середньої освіти. Посібники розроблені у межах реформи шкільного харчування, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська. 

Зауважимо, у Держбюджеті на 2022 рік передбачено субвенцію у розмірі 1,5 млрд гривень на модернізацію харчоблоків у школах.  Відповідно до проєкту постанови Кабінету Міністрів України Івано-Франківщина отримає понад 40 мільйонів  гривень. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора