Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Завдяки програмі «Велике будівництво» дитсадки на Прикарпатті відвідуватимуть понад 200 дітей

Дата: 03.02.2022 14:12
Кількість переглядів: 927

Фото без опису
В Україні у 2021 році в рамках реалізації Президентської програми «Велике будівництво» за кошти платників податків споруджено та модернізовано 47 дитячих садочків.

На Прикарпатті в минулому році у рамках «Великого будівництва» реконструйовано дитячі садки в Івано-Франківську та у селі Чорнолізці Тисменицької територіальної громади.

Роботи тут проведено за принципами енергоефективності, високої якості та інклюзивності.

Реконструкції закладу дошкільної освіти у селі Чорнолізці жителі чекали майже 10 років, адже дітки цього села відвідували садочки у Тисмениці і навколишніх населених пунктах. Відтепер садочок «Орлятко» у чотирьох групах прийматиме понад 80 дошкільнят.

Фото без опису

Дитячий садок «Подоляночка». у Івано-Франківську відвідуватимуть 120 діток мікрорайону вулиці Хоткевича. Електронна реєстрація дітей у навчальний заклад розпочалася першого лютого, а вже з початку березня планують прийняти перших діток.

Фото без опису

«Завдяки програмі «Велике будівництво» вирішено проблему батьків більше 200 дітей, які нарешті зможуть відвідувати два садочки, адже саме стільки нових місць тут створено, - зазначила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук. - Таким чином ми поступово вирішуємо багаторічну проблему нестачі місць у дитсадках. Реконструйовані будівлі пристосовані для сучасних потреб дітлахів, кімнати оснащені якісними меблями, ігровими куточками, Також садочки доступні для людей з інвалідністю, тут передбачено умови для інклюзивного навчання».

Фото без опису

Нагадаємо, що «Велике будівництво» – це масштабний інфраструктурний проєкт, завдяки якому у короткі терміни по всій країні збудовані та реконструйовані сотні соціальних об’єктів та доріг. Він ініційований Президентом та реалізується державою у співпраці з місцевими органами влади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора