Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Необхідно активізувати роз’яснювальну роботу щодо вакцинації, адже тільки спільними зусиллями ми зможемо подолати COVID-19

Дата: 08.02.2022 13:44
Кількість переглядів: 253

Фото без описуСьогодні голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук на нараді з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, головами районних державних адміністрацій і районних рад, міськими,селищними та сільськими головами проаналізувала стан проведення вакцинальної кампанії та епідеміологічну ситуацію на Прикарпатті.

Основну увагу керівниця області звернула на роботу голів територіальних громад щодо інформування населення про стан та можливості отримання щеплення проти COVID-19 на їх територіях, наявні вакцини та оперативну інформацію про захворювання в області.

«Кількість захворілих в області зменшується, проте висока смертність та невисокі показники вакцинованих. І це насторожує, - наголосила Світлана Онищук. - Звертаюся до голів тергромад: активізуйте роз’яснювальну роботу серед громадян ваших населених пунктів, візьміть на особистий контроль вікову групу 60+. Головне, спрацювати на вакцинальну кампанію, що сприятиме виходу області з «червоної зони». Адже тільки спільними зусиллями ми зможемо подолати цю недугу».

За інформацією регіонального координатора із вакцинації Миколи Стовбана, лідером за охопленням вакцинацією є Івано-Франківський район, де першу дозу отримали понад 41%, а другу – 38% громадян. Натомість, у Косівському районі ці цифри складають, відповідно, 24% та 22%. Тому для активізації роз’яснювальної роботи серед населення в Косівський район буде скеровано групу «Коаліція за вакцинацію», до якої крім медиків увійдуть представники громадських організацій.

Заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Дзьомбак поінформував, що додатково два лікувальні заклади області отримали пакет від НСЗУ та відтепер надаватимуть допомогу хворим на коронавірус.

За його словами, за останню добу на Прикарпатті захворіло 540 осіб, госпіталізовано 75, померло 17. Коронавірусну хворобу також виявлено у 42 дітей та 20 медичних працівників.

У 26 закладах розгорнуто 3382 ліжка. Відсоток зайнятих хворими ліжок складає 64,5%.

На стаціонарному лікуванні перебувають 2183 пацієнти, з них 140 - у відділеннях реанімації, а 39 - підключені до апаратів ШВЛ.

Для госпіталізації дітей із COVID-19 розгорнуто 229 ліжок, з них 142 ліжка, або 62%, зайнято пацієнтами. За останню добу госпіталізовано 15 дітей.

Щодо вакцинальної кампанії, то залишок вакцин станом на восьме лютого складає 77 391доз. Загалом першою дозою провакциновано 32,7% населення області, повний курс антиковідної вакцини отримали 30,2% жителів краю.

За результатами наради головам райдержадміністрацій доручено взяти під особистий контроль проведення інформаційної кампанії та активізації вакцинальної кампанії у тергромадах їх районів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора