Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Патронатна сім’я – можливість працевлаштування

Дата: 08.02.2022 14:56
Кількість переглядів: 333

Фото без опису
7 лютого 2022 року Косівською районною філією Івано-Франківського обласного центру зайнятості спільно з службою у справах дітей Косівської міської ради проведено засідання клубу для безробітних жінок «Патронатна сім’я – можливість працевлаштування».

Начальник служби у справах дітей Роман Книшук наголосив, що патронатна сім’я – це тимчасова родина для дитини, яка опинилась в складних життєвих обставинах. Такі діти не потраплятимуть в інтернатні заклади, а перебуватимуть в спеціально підготовленій сім’ї, де про них турбуватимуться, забезпечать догляд і реабілітацію.

Фото без опису
Оптимальний строк перебування дитини в такій сім’ї – до 6-х місяців. За цей час органи опіки та піклування повинні провести роботу з батьками дитини і визначити: повертати дитину до біологічної родини чи встановлювати статус дитини-сироти або дитини позбавленої батьківського піклування та влаштовувати до сімейних форм виховання дітей-сиріт. Це може бути усиновлення, опіка, піклування, прийомна сім’я чи дитячий будинок сімейного типу. За дану роботу гарантована заробітна плата, кошти на дитину, професійна підтримка.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Юрій Думенчук наголосив, що патронатна сім’я – це один із засобів працевлаштування і зайнятості громадян, можливість отримувати заробітну плату та страховий стаж.

На всі свої запитання учасники заходу отримали відповіді.

Начальник відділу
активної підтримки безробітних
Ю.М. Думенчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора