Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Брифінг щодо епідеміологічної ситуації та ходу вакцинальної кампанії на Косівщині

Дата: 09.02.2022 16:24
Кількість переглядів: 633

Фото без описуНа Косівщині ситуація щодо захворюваності на COVID-19 дещо стабілізувалася, проте відсоток жителів краю, вакцинованих від коронавірусної хвороби, стабільно низький.

Про це йшлося сьогодні на брифінгу під керівництвом голови райдержадміністрації Наталії Кучми та за участі медичного директора КНП «Косівська центральна районна лікарня» Світлани Томенко і начальника Косівсько-Верховинського міжрайонного відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Анатолія Узюмова.

Фото без описуЗа весь час пандемії у районі захворіли 11 479 осіб, 9 491 людина одужала. Зафіксовано 203 летальних випадки від ускладнень коронавірсуної хвороби. За останню добу зареєстровано 18 нових випадків COVID-19, одужала 121 особа.

У Косівській ЦРЛ розгорнуто 110 ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19. Лише цього року у стаціонарних відділеннях лікарні, які надають медичну допомогу хворим з коронавірусною інфекцією, лікувався 351 пацієнт (212 осіб у січні, 139 – у лютому).

Станом на 09 лютого 2022 року у медичному закладі лікуються 78 пацієнтів, з них 71 людина з підтвердженим діагнозом, 7 – з підозрою на COVID-19. Серед вказаної кількості є 5 дітей, 3 з яких з підтвердженим діагнозом, 2 – з підозрою. У реанімаційному відділенні перебуває 3 пацієнти, двоє з яких отримують CPAP-терапію. 33 пацієнти потребують кисневої дотації, з них 23 під’єднані до кисневих точок, 10 отримують кисень за допомогою кисневих концентраторів.

Фото без описуЗагалом на стаціонарне лікування поступили 25 вакцинованих людей, що складає 7% від загальної кількості госпіталізованих (15 у січні та 10 у лютому).

«Спостерігаємо зниження показника кількості тих, хто захворів коронавірусом, проте непокоїть доволі високий рівень смертності. З початку року померли 13 людей (8 у січні та 5 у лютому), - зазначає медичний директор Косівської ЦРЛ Світлана Томенко. – У вакцинованих пацієнтів легший перебіг хвороби, на щастя, вони не потрапляють до реанімаційного відділення».

На брифінгу наголосили, що лише вакцинація та набуття колективного імунітету зможуть перервати ланцюг коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, що станом на сьогодні у районі проведено 31 053 щеплення, 16 010 осіб вакциновано першою дозою,15 043 особи – двома дозами. Наразі доступними є вакцини CoronaVac, Moderna та Pfizer.

Фото без опису«Чимало людей критично ставляться до вакцин від COVID-19, хоча їх ефективність очевидна. Тільки вакцинувавшись, можна уникнути важкого перебігу хвороби та запобігти летальним наслідкам. Як свідчить статистика, середній вік госпіталізованої людини становить 64 роки. Тому, особливу увагу слід звернути на імунізацію саме людей вікової категорії 60+», - наголошує начальник Косівсько-Верховинського міжрайонного  відділу ДУ «ІФОЦКПХ МОЗУ» Анатолій Узюмов.

Голова райдержадміністрації Наталія Кучма закликала людей при перших ознаках захворювання звертатися до сімейного лікаря та не займатися самолікуванням, оскільки у районі циркулюють два штами вірусу «Дельта» та «Омікрон».

Фото без опису«Сподіваємося, що скоро нам вдасться подолати пандемію COVID-19. Для цього не зволікаймо з вакцинацією. В районі маємо достатню кількість вакцин», - підсумувала Наталія Кучма.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора