Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Культурні надбання Прикарпаття – це те, чим ми пишаємося і славимося на всю Україну

Дата: 10.02.2022 15:58
Кількість переглядів: 487

Фото без опису
Своєрідною візитівкою міста Коломиї та й Прикарпаття загалом є Музей писанкового розпису. Унікальна архітектурна споруда у формі найбільшого у світі писанкового яйця висотою 14 м та діаметром у 10 м є єдиним у світі музей писанкового розпису, що приваблює відвідувачів не лише з України, але й з інших країн світу.

«Культурна установа була споруджена понад два десятиліття назад. Музей став місцем збереження і експонування творів писанкового розпису – писанок, – зазначила у коментарі представникам засобів масової інформації голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук. – Сьогодні це унікальна споруда, де зібрано понад 12 тисяч експонатів, які мають свою столітню історію та представляють майже всі регіони нашої держави, а також зарубіжжя. Нам варто цим пишатися та докладати всіх зусиль, щоб передати цей багатотисячний культурний спадок прийдешнім поколінням».

Фото без опису
До слова, щороку культурну установу відвідують до 200 тисяч мандрівників із різних міст нашої держави та зарубіжжя.

Зазначимо, що минулоріч Музей писанкового розпису було відреставровано у рамках програми Президента України «Велике будівництво». Також за підтримки даного проєкту у селі Пшеничники спорудили Народний дім, у якому місцеві аматори зможуть проводити культурно-мистецькі заходи для жителів громади та гостей села.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора