Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наталія Кучма: Ми повинні спільно працювати для досягнення колективного імунітету від COVID-19

Дата: 10.02.2022 16:48
Кількість переглядів: 772

Сьогодні голова райдержадміністрації Наталія Кучма провела нараду із головами територіальних громад, директорами медичних закладів та головними лікарями амбулаторій загальної практики сімейної медицини району щодо епідеміологічної ситуації та ходу вакцинальної кампанії на Косівщині.

За офіційною статистикою Івано-Франківщина залишається лідером за заповненістю ковідних віддідень – 58,7% (1 986 осіб).

У Косівській центральній районній лікарні розгорнуто 110 ліжок для лікування пацієнтів із COVID-19. Станом на 10 лютого 2022 року у районі зареєстровано 91 новий випадок коронавірусної хвороби. Попри зниження кількості інфікованих коронавірусом людей, спаду госпіталізації хворих не спостерігають.

«Наразі із загальної кількості пацієнтів із COVID-19 медичну допомогу у Косівській лікарні отримує лише одна вакцинована людина, вона не є кисневозалежною. Тривоги щодо стану пацієнта нема», - розповідає медичний директор КНП «Косівська ЦРЛ» Світлана Томенко.

На нараді також йшлося про активізацію вакцинальної кампанії, особливо серед людей вікової категорії 60+. З цією метою у віддалені гірські населені пункти виїжджають мобільні бригади. Забезпечено функціонування центру масової вакцинації населення та пунктів щеплення.

Загалом у районі першою дозою провакциновано 16 079 осіб, повний курс двома дозами антиковідної вакцини отримали 15 067 людей.

«Пандемія COVID-19 триває вже третій рік поспіль. Скільки вона триватиме, залежить від кожного з нас. Ми повинні спільно працювати для досягнення колективного імунітету від COVID-19», - підсумувала Наталія Кучма.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора