Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Піклуйтеся про себе і своїх рідних та вакцинуйтеся, щоб сформувати імунітет проти COVID-19», – Людмила Сірко

Дата: 11.02.2022 14:17
Кількість переглядів: 443

Фото без опису
Сьогодні на щоденному брифінгу заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко та заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Дзьомбак розповіли про епідеміологічну ситуацію, стан вакцинальної кампанії на Прикарпатті та заходи, які здійснюються на державному та місцевому рівнях задля вакцинації жителів області.

Фото без описуЗа словами Людмили Сірко, Івано-Франківщина увійшла до пілотного проєкту МОЗ України «Транспортування мобільних бригад з вакцинації до пацієнтів у важкодоступних населених пунктах України». В області розроблено графіки виїздів мобільних бригад до шести територіальних громад і 20 населених пунктів, де є маломобільні пацієнти і відсоток вакцинованих осіб, особливо 60+, складає менше 20%.

За минулий тиждень провакциновано 1280 людей з групи 60+. Проте, є 17 тергромад, у яких цей показник рівний нулю. Тому такі проєкти є дуже важливими для наших громадян, яким необхідно сформувати колективний імунітет.

Посадовці звернулися до керівників цих віддалених територіальних громад із проханням повідомити своїх жителів про дату та час проведення щеплень мобільними медичними бригадами безпосередньо на місцях.

Фото без опису

Станом на 11 лютого захворіли 1170 осіб. Госпіталізовано 151, 10 летальних випадків. Також серед хворих виявлено 127 дітей та 16 медиків. Найбільше хворих у Івано-Франківському, Коломийському та Калуському районах. 56,1% ліжкового фонду зайнято хворими на коронавірусну інфекцію, а у шести медичних закладах цей показни сягає більше 70%.

На стаціонарному лікуванні перебувають 2009 пацієнтів, з них 132 – у відділеннях реанімації, а 43 – підключені до апаратів ШВЛ. 31% хворих є кисневозалежними.

Для госпіталізації дітей із COVID-19 розгорнуто 314 ліжок, з них 51% зайнято пацієнтами. За останню добу госпіталізовано 20 дітей.

Загалом в області першою дозою провакциновано 32,8% населення, повний курс двома дозами антиковідної вакцини отримали 30,4%.

«Для зручності наших громадян пункти і центри вакцинації працюють і у вихідні дні, – зазначила Людмила Сірко. – Звертаємося до всіх з проханням піклуватися про себе і своїх рідних та вакцинуватися, щоби сформувати колективний імунітет проти COVID-19».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора