Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Прикарпатті спостерігається тенденція до зниження захворюваності на COVID-19

Дата: 14.02.2022 13:59
Кількість переглядів: 118

Фото без опису
Сьогодні заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Дмитренко та регіональний координатор із вакцинації Микола Стовбан на щоденному брифінгу розповіли про епідеміологічну ситуацію та стан вакцинальної кампанії в області станом на 14 лютого.

За минулу добу захворіли 436 осіб, з них 45 дітей та один медичний працівник. Госпіталізовано 58 дорослих, одна людина померла.

«Ми бачимо тенденцію до зниження захворюваності. Проте, не потрібно розслаблятися. Єдиний шлях уберегтися від важких наслідків недуги – це вакцинація. Тому закликаємо громадян приходити в пункти та центри вакцинації, щепитися і таким чином убезпечити себе і своїх рідних», - наголосила Людмила Сірко.

На Прикарпатті у 28 медичних закладах розгорнуто 3582 ліжка, 49,8% з них зайнято хворими на COVID-19. 130 пацієнтів перебувають у відділеннях реанімації, а 37 - підключені до апаратів ШВЛ, 29% - є кисневозалежними.

Для госпіталізації дітей із COVID-19 у 10 лікарнях розгорнуто 314 ліжок, з них 47,8% зайнято пацієнтами. За останню добу госпіталізовано 15 дітей.

За словами Ігора Дмитренка, із завтрашнього дня Солотвинська лікарня також надаватиме послуги з лікування хворих на COVID-19. Тут додатково буде розгорнуто 35 ліжок.

Вакцинальна кампанія на Прикарпатті триває. Зросла кількість серед дитячого населення бажаючих вакцинуватися. Загалом в області першою дозою провакциновано 32,9% населення, повний курс двома дозами антиковідної вакцини отримали 30,5%.

«98% батьків тих дітей, які, перебуваючи дома, захворіли, не були вакцинованими. Тому закликаємо усіх бажаючих – приходьте і вакцинуйтеся. Для цього є всі умови», - зазначив Микола Стовбан.

Також на брифінгу Людмила Сірко детально розповіла про заходи, які вживаються державою для підтримки населення під час пандемії. Зокрема наголошено, що Уряд розширив перелік послуг, де можна використати так звану «ковідну тисячу». Зазначалося, що терміни використання коштів громадянами та підлітками з 14 років збільшено із чотирьох до дев’яти місяців.

Фото доступні за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора