Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наталія Кучма: лише вакцинація та набуття колективного імунітету зможуть перервати ланцюг коронавірусної хвороби

Дата: 14.02.2022 17:22
Кількість переглядів: 421

Фото без опису
Сьогодні на щотижневій нараді у голови райдержадміністрації Наталії Кучми говорили про епідеміологічну ситуацію та хід вакцинальної кампанії на Косівщині.

Фото без описуЗа минулу добу у районі захворіли 17 осіб. Спостерігається стабілізація ситуації із поширення коронавірусної хвороби, проте кількість людей, яким необхідна медична допомога у закладах охорони здоров’я, не зменшується.

Фото без описуЯк повідомляє медичний директор КНП «Косівська центральна районна лікарня» Світлана Томенко, станом на 14 лютого 2022 року у медичному закладі лікуються 78 пацієнтів, з них 68 людей з підтвердженим діагнозом, 10 – з підозрою на COVID-19. Серед вказаної кількості є 10 дітей, 5 з яких з підтвердженим діагнозом, 5 – з підозрою. У реанімаційному відділенні перебуває 3 пацієнти. 34 пацієнти потребують кисневої дотації.

Фото без описуНачальник Косівсько-Верховинського міжрайонного відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Анатолій Узюмов відзначив спад темпу вакцинації у районі. Так, станом на сьогодні на Косівщині проведено 31 366 щеплень, 16 219 осіб вакциновано першою дозою,15 147 осіб – двома дозами. Наразі доступними є вакцини CoronaVac, Moderna та Pfizer.

Фото без описуТ.в.о. начальника Косівського відділу Головного управління  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Вікторія Фейчук розповіла про щоденний моніторинг служби щодо дотримання протиепідеміологічних заходів шляхом раптових перевірок на підконтрольних об’єктах. Так, за минулий тиждень перевірено 114 об’єктів, виявили 5 порушень, склали 4 протоколи.

Фото без описуНаталія Кучма наголосила, що лише вакцинація та набуття колективного імунітету зможуть перервати ланцюг коронавірусної хвороби, звернулася до голів територіальних громад району щодо належної організації роботи у напрямку популяризації вакцинації від COVID-19.

Голова райдержадміністрації позитивно відзначила роботу Кутської селищної ради щодо вакцинації проти COVID-19. Минулої п’ятниці у селі Слобідка мобільною бригадою вакциновано 45 людей, у т.ч. 22 вікової категорії 60+. Найстаршій вакцинованій жінці 93 роки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора