Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Під час сесії обласної ради ухвалено рішення про суттєве збільшення видатків для забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи на Прикарпатті

Дата: 16.02.2022 14:05
Кількість переглядів: 250


Сьогодні в Івано-Франківську відбулася позачергова дванадцята сесія обласної ради 8-го демократичного скликання, під час якої розглянули питання про внесення змін до Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в області на 2018-2022 роки і, відповідно, до обласного бюджету на 2022 рік. Зауважимо, що ініціатором скликання сесії виступила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

Під час сесії наголошувалося, що у час, коли існує реальна загроза суверенітету та територіальній цілісності України, як ніколи потрібно у встановлені строки завершити формування підрозділів територіальної оборони, забезпечити їх усім необхідним, адже від цього залежить безпека кожного громадянина.

Наразі в області сформовано управління Сил територіальної оборони Збройних сил України у складі семи батальйонів тероборони. У подальшому передбачається значне збільшення чисельності цих формувань.

Заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Ільчишин, який представив проект змін до Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в області, зазначив, що фінансування та матеріально-технічне забезпечення національного спротиву планується здійснювати коштом Державного бюджету України, місцевих бюджетів та інших не заборонених законом джерел.

Додаткові кошти, які буде виділено у результаті ухваленого рішення, спрямують для облаштування будівель і споруд, місць розміщення підрозділів територіальної оборони, для забезпечення стійкого та безперебійного зв’язку, оперативного управління, для забезпечення функціонування запасних пунктів управління територіальної оборони області, підготовки навчальних місць, проведення відповідних навчань.

Зміни до Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в області на 2018-2022 роки підтримали всі присутні на сесії депутати обласної ради.

Довідково

Для виконання заходів з територіальної оборони, створення військових частин Сил територіальної оборони в області, їх оснащення та належного розміщення необхідні додаткові кошти у сумі 10 млн грн, що було передбачено змінами до Програми забезпечення мобілізаційної підготовки та оборонної роботи в області на 2018-2022 роки зі збільшенням обсягів фінансування програми.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора