Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Наталія Кучма: тижнева кількість виявлених випадків COVID-19 на Косівщині демонструє спад

Дата: 17.02.2022 11:07
Кількість переглядів: 408

Фото без опису
Упродовж минулого тижня на Косівщині спостерігаються ознаки стабілізації ситуації із поширенням коронавірусної хвороби. На цьому сьогодні акцентувала увагу голова райдержадміністрації Наталія Кучма під час щотижневого брифінгу щодо епідеміологічної ситуації та ходу вакцинальної кампанії у районі. Участь у брифінгу також взяли керівник апарату райдержадміністрації Ірина Іванишин і головний спеціаліст відділу економіки, агропромислового розвитку, освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та туризму райдержадміністрації Леся Палагнюк.

«Кількість виявлених протягом тижня випадків COVID-19 у мешканців району припинила зростання. Проте, кількість пов’язаних з ним випадків госпіталізації залишається на рівні минулого тижня», - зазначила очільниця району.

Фото без описуТак, станом на сьогодні у КНП «Косівська центральна районна лікарня» перебувають 75 пацієнтів, з яких 72 особи з підтвердженим діагнозом, 3 – з підозрою на COVID-19. У медичному закладі лікуються 10 дітей, у т.ч. 8 дітей із лабораторно підтвердженим діагнозом, 2 – з підозрою на COVID-19. 29 пацієнтів потребують кисневої дотації, з них 19 під’єднані до кисневих точок, 10 отримують кисень за допомогою кисневих концентраторів.

«Для того, щоб ситуація із госпіталізацією стабілізувалася та демонструвала спад, необхідне зростання кількості вакцинованого прошарку населення, адже вакцинація запобігає тяжкому перебігу хвороби як у випадку штаму «Дельта», так і «Омікрону», - наголосила Наталія Кучма.

На Косівщині триває вакцинальна кампанія. Загалом у районі першою дозою провакциновано 16 362 особи, повний курс двома дозами антиковідної вакцини отримали 15 267 людей. Бустерну дозу вже зробили 236 краян.

«У вівторок у райдержадміністрації відбулася зустріч регіонального координатора з питань вакцинації в області Миколи Стовбана із старостами територіальних громад району. Як повідомив Микола Стовбан, у зоні найвищого ризику важкого перебігу та смерті від COVID-19 люди вікової категорії 60+ та люди із супутніми захворюваннями», - ділиться голова райдержадміністрації Наталія Кучма.

Фото без описуНайважче хворіють, потрапляють до реанімації та помирають від COVID-19 літні люди, які не були вакциновані. За даними Міністерства охорони здоров’я України, 8 із 10 людей, які померли від наслідків коронавірусної хвороби в Україні, старші 60 років.

Потребують вакцинації й люди із такими хронічними хворобами як бронхіальна астма, діабет, серцево-судинні захворювання. Як зазначають медики, жодна із цих хворіб не є протипоказанням до проведення профілактичних щеплень.

Як повідомляє КНП «Косівська центральна районна лікарня», серед 75 хворих у лікарні лише 6 вакцинованих людей, перебіг хвороби у яких не є важким.

За весь час пандемії у районі захворіли 11 833 людини, 10 777 людей одужали. Зафіксовано 206 летальних випадків від ускладнень коронавірусної хвороби. На жаль, впродовж минулого тижня підступна хвороба обірвала життя 3 мешканців Косівщини.

«Врятувати життя та дозволити жити звичним життям допоможе лише вакцинація. Дієвість вакцинації проти COVID-19 є очевидною, - додає Наталія Кучма, - Наразі в районі доступними є  вакцини CoronaVac, Moderna та Pfizer. Не зволікайте з вакцинацію».

Нагадуємо. Якщо ви чи ваша близька людина не можете самостійно пересуватися, ви можете залишити заявку на приїзд мобільної бригади додому за телефоном 095 177 87 15 чи через вашого сімейного лікаря. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора