Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сьогодні безробітний - завтра підприємець

Дата: 18.02.2022 10:14
Кількість переглядів: 228

Фото без опису17 лютого 2022 року Косівською районною філією Івано-Франківського обласного центру зайнятості проведено захід з орієнтації на підприємницьку діяльність: «Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес» для сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей.

Мета заходу – інформування безробітних про стан ринку праці та перспективи розвитку підприємництва в регіоні, сприяння служби зайнятості в організації та провадженні підприємницької діяльності.

Під час заходу директор районної філії Віталій Кічеряк надав присутнім інформацію про перспективи ведення власної справи на Косівщині, надання службою зайнятості допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпечених сімей, створення умов для розвитку самозайнятості населення та підтримки підприємницької ініціативи.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Юрій Думенчук розкрив для присутніх поняття бізнес-ідеї та складання бізнес-плану, обговорили Державну програму «Доступні кредити 5-7-9%» та можливості отримання грантів на започаткування власної справи.

Увагу присутніх було звернено на те, що помилковий вибір бізнес-ідеї може призвести, у кращому випадку, до втрати часу людиною, а в гіршому – до втрати коштів, які потрібно вкласти в її розвиток. Отже, слід досить відповідально підійти до вибору тієї справи, якою людина планує займатись.

Також під час заходу були висвітлені питання психологічних аспектів підприємницької діяльності. Адже перш ніж визначитися з питанням у якій сфері діяльності відкривати свій бізнес, потрібно добре проаналізувати свої бажання, вміння та особливості свого характеру, не боятися труднощів, оцінити переваги та недоліки відкриття та ведення власної справи. Для цього в центрі зайнятості можна пройти профорієнтаційне тестування, результати якого покажуть сильні та слабкі сторони людини.

Учасники заходу мали змогу отримати відповіді на поставлені запитання.

Начальник відділу
активної підтримки безробітних
Ю.М. Думенчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора