Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Косові вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2022 18:04
Кількість переглядів: 247


20 лютого Україна вшановує пам'ять активістів Майдану, тих небайдужих до долі країни людей, які під час Революції Гідності у 2014 році полягли смертю Героїв, відстоюючи наше право жити у незалежній європейській державі.

Сьогодні у середмісті Косова зібралося чимало людей, щоб гідно відзначити подвиг Героїв Небесної Сотні, завдяки відвазі, самовідданості, силі духу та стійкості яких змінено хід історії нашої держави. 
Віче пам'яті розпочали панахидою за загиблими Героями Небесної Сотні та воїнами, які зі зброєю у руках захищали територіальну цілісність та суверенітет нашої держави на Сході України. Панахиду відслужили декан Косівський ПЦУ Іван Близнюк та декан Косівський УГКЦ Роман Іванюлик.
Цього дня слово мали голова райдержадміністрації Наталія Кучма, голова районної ради Зеновій Томащук та заступник Косівського міського голови з гуманітарних питань Володимир Петричук.
Після спільного виконання Державного Гімну України захід продовжили літературно-музичною композицією "Ангели, які тримають небо".
У восьму річницю розстрілів на Майдані особливо тужливо звучала лемківська народна пісня "Пливе кача по Тисині...", нагадуючи кожному присутньому про ті одні із найтрагічніших подій в історії незалежної України. У підніжжі пам'ятника Відродження маленькими вогниками засвітилися лампадки у пам'ять про тих, хто поклав своє життя за свободу і незалежність рідної держави...

Захід організовано Будинком культури та дозвілля Косівської міської ради (директор В. Звіздарик) за всебічного сприяння та участі закладів культури Косівської територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора