Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко: Спостерігається зниження захворюваності прикарпатців на COVID-19

Дата: 21.02.2022 14:48
Кількість переглядів: 329

Фото без опису
Про захворюваність прикарпатців на COVID-19, хід вакцинальної кампанії та стан надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу йшлося під час пресбрифінгу, який відбувся під керівництвом заступниці голови  обласної державної адміністрації Людмили Сірко, заступника директора департаменту охорони здоров’я ОДА Володимира Дзьомбака та заступниці генерального директора ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» з питань дослідження біологічних факторів Тетяни Джус.

Людмила Сірко зауважила, що за останню добу захворіло  126 осіб, з них 24 дітей, госпіталізовано 46 прикарпатців. Спостерігається зниження захворюваності прикарпатців на коронавірус. Медичну допомогу пацієнтам на COVID-19 надають 29 закладів охорони здоров’я, де розгорнуто 3553 ліжка. Відсоток зайнятих хворими ліжок складає 34,9%. На стаціонарному лікуванні перебувають 1211 пацієнтів, з них 101 - у відділеннях реанімації,  а  25 - підключені до апаратів ШВЛ, 19 % хворих є кисневозалежними.

Зазначалося, що для госпіталізації дітей з COVID-19 розгорнуто 314 стаціонарних ліжок, із них 102 ліжка або 32,5% зайнято пацієнтами. За останню добу госпіталізовано 9 дітей.

Володимира Дзьомбак розповів, що заклади охорони здоров’я Івано-Франківщини, які надають допомогу хворим на  COVID-19,  поповнюються необхідними медикаментами, засобами індивідуального захисту та у зв’язку із зниженням показників захворюваності на коронавірус, мають можливість більше уваги приділяти й профілактичній роботі. Зараз опрацьовується  питання поставки десяти генераторів у стаціонари, де збільшуватиметься кількість кисневих точок.

Йшлося і про вакцинацію прикарпатців. Зауважувалося, що станом на сьогодні в області проведено 877 936  щеплень, зокрема,  першою дозою – 450 501, другою – 418 763, бустерною –  8460, додатковою – 212.  Упродовж останнього тижня зроблено  10940 щеплень, що на 1010 або 8,5% щеплень  менше, ніж упродовж попереднього тижня (11950).

Заступниця голови облдержадміністрації наголошувала на важливості вакцинації від захворюваності на COVID-19. Отримавши щеплення від цієї небезпечної недуги, прикарпатці мають можливість уникнути важких ускладнень від неї або перехворіти із легким її перебігом. Вакцинація підсилює імунітет людини.

Додамо, що на Прикарпатті працює 121 пункт щеплення, тридцять три мобільні бригади та дев’ять  центрів вакцинації населення.

Фото доступні за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора