Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вакцинація - єдиний шлях уберегтися від важких наслідків захворювання на COVID-19

Дата: 23.02.2022 13:10
Кількість переглядів: 280


На Прикарпатті спостерігається стабільна ситуація та зниження захворюваності на COVID-19. Кількість людей, яких виписують з лікарень, ув рази переважає кількість госпіталізованих. Проте, коронавірус мутує, тому тільки вакцинація є надійним захистом від важкого перебігу та ускладнень від цього небезпечного захворювання. На цьому наголошували сьогодні на щоденному брифінгу заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Дзьомбак та регіональний координатор із вакцинації в області Микола Стовбан.

Станом на 23 лютого в області захворіли 424 особи, з них 73 діти. Госпіталізовано 94, а виписано із стаціонару 177 осіб. 14 людей померло.

У 29 медичних закладах розгорнуто 3466 ліжок, 1113 або 32,1% з них зайнято хворими на COVID-19. 85 пацієнтів перебувають у відділеннях реанімації, а 21 - підключені до апаратів ШВЛ.

Для госпіталізації дітей із COVID-19 у 10 лікарнях розгорнуто 314 ліжок. За останню добу госпіталізовано 9 дітей.

За словами Володимира Дзьомбака, позитивним є стабільність ситуації із захворюваністю на COVID-19, що дозволяє надавати планову медичну допомогу та закупляти необхідні медикаменти. Однак, подальший перебіг епідемії залежатиме від кількості вакцинованих громадян та формування колективного імунітету.

Микола Стовбан розповів, що в області організовано 33 мобільні бригади, 121 пункт щеплення та 9 центрів вакцинації населення. Станом на 23лютого бустерною дозою щеплено 8967, а додатковою – 213 громадян. За останню добу проведено 1822 щеплення.

Загалом першою дозою про вакциновано 33,3% населення, повний курс двома дозами антиковідної вакцини отримали 31,1%.

Посадовець також розповів, що область отримала ліки від коронавірусу, які призначатимуться сімейними лікарями тільки певним категоріям населення. Тому єдиним шляхом убезпечити себе від наслідків хвороби, так званого «довгого ковіду», важкого перебігу чи смерті є тільки вакцинація.

На брифінгу йшлося також про те, що в області триває планова вакцинальна кампанія проти поліомієліту для діток від шести місяців до шести років. Це щеплення є обов’язковим і держава гарантує його безкоштовне проведення. Термін проведення цієї вакцинальної кампанії продовжено ще на два тижні.

«Ми бачимо тенденцію до зниження захворюваності. Проте, не потрібно розслаблятися. Єдиний шлях уберегтися від важких наслідків недуги – це вакцинація. Вакцина доступна скрізь, тому закликаємо громадян приходити в пункти та центри вакцинації, щепитися і таким чином убезпечити себе і своїх рідних», - наголосила Людмила Сірко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора