Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Косівщині стабілізується ситуація із COVID-19

Дата: 23.02.2022 16:58
Кількість переглядів: 216

Фото без опису
Сьогодні у райдержадміністрації відбувся щотижневий брифінг щодо епідеміологічної ситуації та ходу вакцинальної кампанії на Косівщині.

На брифінгу голова райдержадміністрації Наталія Кучма, медичний директор КНП «Косівська центральна районна лікарня» Світлана Томенко та головний спеціаліст Косівського відділу Головного управління  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Володимир Волковецький розповіли про стабілізацію ситуації із COVID-19 та зниження захворюваності на коронавірусну хворобу.

Так, станом на сьогодні у КНП «Косівська центральна районна лікарня» перебувають 40 пацієнтів, з яких 35 осіб з підтвердженим діагнозом, 5 – з підозрою на COVID-19. У медичному закладі лікуються 7 дітей, у т.ч. 6 дітей із лабораторно підтвердженим діагнозом, 1 – з підозрою на COVID-19. 12 пацієнтів під’єднані до кисневих точок. У реанімаційному відділенні лікуються 4 особи. Серед 40 хворих у лікарні лише 5 вакцинованих людей, перебіг хвороби у яких не є важким, у т.ч. 4 особи – двома дозами вакцини, 1 людина – однією дозою.

За весь час пандемії у районі захворіли 11 999 людей, 11 426 осіб одужали. Зафіксовано 208 летальних випадків від ускладнень коронавірусної хвороби. Впродовж минулого тижня померли 2 людей.

Загалом у районі першою дозою провакциновано 16 576 осіб, повний курс двома дозами антиковідної вакцини отримали 15 432 людей. Бустерну дозу вже зробили 274 особи, одна людина отримала додаткову дозу. Так, на Косівщині провакциновано 27,4% населення за кількістю укладених декларацій та 23,9% за кількістю населення.

На брифінгу йшлося також про виїзди мобільної бригади для організації процесу вакцинації, особливого серед людей вікової категорії 60+.

За даними територіальних громад у районі проживають 15 711 осіб вікової категорії 60+, з них 3 616 людей провакциновано першою дозою, повністю імунізовано 3 309 осіб. Лише упродовж лютого 2022 року у рамках проєкту вакцинації мобільними бригадами у Яблунівській, Кутській та Косівських територіальних громадах імунізовано 110 людей віком 60+.

Нагадуємо, що убезпечити себе і своїх рідних від важкого перебігу коронавірусної хвороби можливо лише вакцинувавшись. Для цього у районі працює центр масової вакцинації населення та вісім пунктів щеплення. Доступними є  вакцини CoronaVac, Moderna та Pfizer.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора