Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Попри запровадження надзвичайного стану, ми продовжуємо працювати у звичному режимі

Дата: 23.02.2022 21:33
Кількість переглядів: 359

Фото без опису
На цьому сьогодні під час брифінгу для представників засобів масової інформації наголосила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

«Президент України Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки і оборони України, під час якого було ухвалено рішення про запровадження надзвичайного стану на всій території України, окрім Донецької та Луганської областей, де триває Операція об’єднаних сил, - зазначила керівниця Прикарпаття. -  Опісля схвалення Верховною Радою України надзвичайний стан буде введено на строк не більше як 30 діб».

Світлана Онищук наголосила, що для наших співгромадян за фактом нічого не зміниться. А ухвалення зазначеного рішення про введення надзвичайного стану допоможе своєчасно реагувати на розвиток ситуації та сприятиме правоохоронним структурам забезпечити стабільну суспільну-політичну  ситуацію і громадський спокій на Прикарпатті.

За її словами,  побільшає перевірок на дорогах,  контролю на вулицях та навколо державних установ, спеціальних об?єктів та економіки, на інфраструктурних об?єктах.

Також вона підкреслила, що комендантську годину не запроваджуватимуть. Однак заборонять проведення зборів, мітингів, демонстрацій, спортивних та інших масових заходів тощо.

«Що ж до воєнного стану, то наразі дане питання не обговорюється. Це рішення може бути ухвалене тільки у разі значного погіршення безпекової ситуації. Також не на часі і мобілізація. Тому хочу заспокоїти прикарпатців і запевнити: ситуація в області залишається контрольованою, загрози для безпеки наших жителів немає. Ми продовжуємо працювати у звичному режимі. Зберігаємо спокій та розуміємо, що внутрішня дестабілізація – це одна з ключових цілей Росії для того, щоб поставити Україну у слабке положення. Питання дестабілізації це для них питання номер один», - підкреслила очільниця області.

За словами Світлани Онищук, відтепер в області діятиме Оперативний штаб, який очолюватиме очільниця Прикарпаття. До його складу також увійдуть голова обласної ради, голови райдержадміністрацій, міські голови та представники правоохоронних структур.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора