Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Ми максимально закумулювали зусилля щодо убезпечення наших краян

Дата: 25.02.2022 12:38
Кількість переглядів: 219

Фото без опису
Голова обласної державної адміністрації - начальник Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук, розпочинаючи засідання Регіонального оперативого штабу, зауважила: «Цієї ночі ми спостерігали авіатривогу, були відповідні звернення до населення краю. Треба максимально закумулювати зусилля щодо убезпечення наших краян у всіх складних ситуаціях, які виникають. Прикарпаттці повинні бути максимально повідомлені про небезпеки та усі завдання, які поставлені регіональним оперативним штабом. Також надважливим сьогодні є питання мобілізації наших краян для боротьби за територіальну цілісність України», - наголосила Світлана Онищук.

Військовий комісар обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимир Ярмошук проінформував про прийняття наказу «Про проведення мобілізації» № 91 від 24.02.2022 (https://www.facebook.com/ifotcksp/posts/319800233510409), яка здійснюється у відповідності до Указу Президента України Володимира Зеленського від 24 лютого 2022 року № 69/2022 «Про загальну мобілізацію», у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України та з метою забезпечення оборони держави, підтримання бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України та інших військових формувань, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до частини другої статті 102, пунктів 1, 17, 20 частини першої статті 106 Конституції України.

Важливо, що призов військовозобов’язаних, резервістів та залучення транспортних засобів для забезпечення потреб українських захисників здійснять в обсягах, визначених згідно із мобілізаційними планами.

Командир бригади територіальної оборони Юрій Копадзе розповів, що активно доукомплектовуються підрозділи територіальної оборони. У кожному районі розгорнуті штаби та батальйони територіальної оброни. Для запису у Територіальну оборону необхідний лише паспорт. Усі, хто моє намір боронити нашу країну, повинні звертатися у військові комісаріати, територіальну оборону або безпосередньо до командирів військових часин .

Наголошувалося і на важливості співпраці територіальних громад з військовими комісаріатами та штабами територіальної оброни задля убезпечення жителів краю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора