Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мешканцям Косівщини нагадують про недопущення спалювання сухостою

Дата: 18.03.2022 13:42
Кількість переглядів: 589

Фото без опису

З настанням весни люди починають господарювати на городах, подвір’ях, прилеглих територіях. Часто таке прибирання завершується спалюванням залишків листя, сухої трави, нерідко - навіть різного сміття. У такому випадку добрі наміри при наведенні чистоти та порядку можуть мати згубні наслідки для довкілля і здоров’я людей.

Як повідомляють у Косівському районному відділі ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області, станом на 18 березня 2022 року на території району виникли 26 пожеж, з них 8 пожеж в екосистемах (за аналогічний період 2021 року – 29 пожеж, з них 6 пожеж в екосистемах), 1 особа отримала травми у Косові та 1 особа загинула у с. Брустурів Космацької сільської ради.

Такий стан справ свідчить про те, що попри застереження надзвичайників про суворе дотримання правил пожежної безпеки, чимало жителів Косівщини вперто продовжують їх ігнорувати. 

 

«В Україні триває війна. Рятувальники несуть службу в посиленому режимі. Тому, у такий складний для нашої держави час, в умовах воєнного стану, свідомо нищити свою землю, спалюючи суху траву, – це злочин», -  зазначає начальник Косівського РВ ГУ ДСНС України в області Василь Ковалюк.

 

Нагадуємо. 17 березня 2021 року вступив в силу новий Закон України про посилення відповідальності за спалювання сухої трави, поживних залишків, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах та поза їх межами, внесені зміни до ст. 77 та 77/1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Тепер такі правопорушення тягнуть за собою накладення штрафу:

  • на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 грн. до 6120 грн.); 
  • на посадових осіб − від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15300 грн. до 21420 грн).

 

Не порушуйте законодавство, не завдавайте шкоди довкіллю та всьому живому, не будьте ворогом у тилу, який вдається до варварських методів господарювання на своїй землі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора