Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У районі здійснюють моніторингові перевірки цін на товари першої необхідності

Дата: 05.04.2022 15:08
Кількість переглядів: 384


Кабінет Міністрів України доручив військовим адміністраціям запровадити у воєнний період контроль за встановленням суб’єктами господарювання цін на продукти харчування, пальне та ліки. Про це йдеться у постанові Уряду від 6 березня 2022 року №223.

Так, вчора у Косівській та Космацькій територіальних громадах працювала робоча група з питань перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю основними споживчими товарами. До її складу ввійшли начальник відділу економіки, агропромислового розвитку, освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та туризму райдержадміністрації Василь Жмендак, головний спеціаліст Косівського відділу ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Володимир Волковецький та старший дільничний Косівського РВ поліції ГУНП в області Іван Шатрук.

Задля забезпечення цінової стабільності у районі на період воєнного стану робоча група промоніторила ціни на хлібно-булочні вироби, крупи, молочну продукцію, м’ясо, овочі, лікарські засоби та пальне для автомобілів.

За результатами здійсненої перевірки виявлено факти завищення цін на яйця курячі та бензин марки А-95. Підприємців попередили про розумне формування роздрібних цін та порекомендували знизити ціни на зазначені продукти.

Нагадуємо, що Бюро економічної безпеки України (БЕБ) відстежує випадки необґрунтованого підвищення цін на житло для переселенців, послуги та товари. Такі дії окремих бізнесменів на час воєнного стану прирівнюють до мародерства. Після перемоги у розв’язаній Росією війні їх розглядатимуть як економічний злочин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора