Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби долучилися до забезпечення військовослужбовців якісними харчовими продуктами
Захисники України повинні бути забезпечені не лише військовим спорядженням, але і якісними та безпечними продуктами харчування.
Волонтерський пункт, який розгорнуто на базі ліцею імені Миколи Сабата, в місті Івано-Франківську, забезпечує наших військовослужбовців вівсяними батончиками, які є не тільки поживними, але й дуже корисними.
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надало допомогу ініціаторам волонтерського пункту у розробці технологічної документації з приготування вівсяних батончиків на фронт.
Батончики складаються з вівсяних пластівців, горіхів та насіння, сухофруктів (чорносливу, кураги, родзинок та фініків), меду та масла вершкового, є джерелом енергії, природніх вуглеводів, вітамінів та мікроелементів.
На базі Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби здійснюються фізико-хімічні дослідження батончиків з метою визначення хімічного складу: вмісту білків, жирів та вуглеводів, а також енергетичної цінності.
Одночасно, волонтерам надано розроблені Головним управлінням «Рекомендації для волонтерських пунктів приготування їжі» та роз’яснено основні санітарно-гігієнічні вимоги.
Бережіть себе та своїх близьких та залишайтеся здоровими!