Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До Косова привезли черговий вантаж гуманітарної допомоги вимушено переміщеним особам

Дата: 11.04.2022 13:36
Кількість переглядів: 310

Фото без опису
З перших днів повномасштабної війни, яку Російська Федерація відкрито розпочала проти України, Косівщина стала прихистком для понад 11 тис. вимушених переселенців із постраждалих від бойових дій регіонів.

Фото без описуЗдебільшого сюди приїхали українці, які мешкали на лінії зіткнення та окупації загарбників, тому були змушені покидати місця свого постійного проживання.

Фото без описуДля підтримки та допомоги цим людям у районі спільними зусиллями об’єдналися місцева влада та волонтери. Тут у громадах налагодили відповідну роботу щодо отримання гуманітарної допомоги, яка звідусіль надходить для підтримки тимчасово переміщених осіб та потреб на передовій.

Фото без описуТак, днями до Косова привезли черговий вантаж із продуктами харчування та речами першої необхідності у закладах розміщення переселенців. Допомогу, а це холодильники, пральні та сушильні машини, постільні речі тощо розвантажили у складі, який безоплатно надав приватний підприємець Володимир Марчук.

Фото без описуФормування цієї допомоги здійснено силами Івано-Франківської обласної військової адміністрації, співробітників UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні за сприяння Благодійного фонду «Рокада», нардепа Олега Марусяка та волонтерів Благодійного фонду «Підгір’я».

Фото без описуПоспілкуватися із керівництвом Косівської районної військової адміністрації, головами територіальних громад району приїхали очільниця області Світлана Онищук, її заступники Людмила Сірко, Вадим Созоник та Богдан Футерко, депутат Верховної Ради України Олег Марусяк із командою волонтерів. Обговорили питання життєдіяльності громад та активізації зусиль для допомоги фронту.

Фото без описуГуманітарну допомогу розподілили відповідно до потреб між Кутською та Яблунівською селищними, Рожнівською та Космацькою сільськими радами, Косівським інститутом прикладного та декоративного мистецтва ЛНАМ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора