Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника працює благодійна виставка «Мистецький Великдень»

Дата: 22.04.2022 13:29
Кількість переглядів: 283

Фото без опису
Днями у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відкрили виставку творчих дипломних робіт, півсотні яких присвячені світлому святу Воскресіння Христового.  Важливо, що ці неповторні роботи написані студентами кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації Навчально-наукового інституту мистецтв цього університету.

Фото без описуЗначну частину експозиції виставки складають ікони, написані на дошці, покритій левкасом та в техніці живопису на склі. Попри характерну для іконопису канонічність, студенти творчо презентували сакральну тематику, поєднуючи сучасну стилістику із глибоким розумінням іконографії і духовного змісту ікони.

Фото без описуОрганічним доповненням до експозиції творів іконопису є численні графічні твори, виконані в техніці ліногравюри. Їх тематика має релігійне спрямування, у багатьох таких творах закладено глибокий символічний зміст.

Додамо, що виставка працюватиме до кінця травня цього року. Відвідувачі зможуть не лише оглянути твори мистецтва, але і придбати їх. Кошти від проданих експонатів передадуть на потреби Збройних сил України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора