Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проведено нараду щодо оборони країни за умов необґрунтованої військової агресії російської федерації

Дата: 03.05.2022 16:31
Кількість переглядів: 343

Фото без опису
03.05.2022 року  Косівською районною військовою адміністрацію проведено спільну нараду з Косівським районним центром комплектування та соціальної підтримки з старостами територіальних громад, особами,  відповідальними за здійснення військового обліку та мобілізаційної підготовки в органах місцевого самоврядування в умовах оголошеного в Україні воєнного стану.

На нараді обговорено організацію мобілізаційної роботи у воєнний час, дотримання законності щодо призову військовозобов’язаних  за загальною мобілізацією, стан мобілізаційної підготовки, дотримання правил військового обліку посадовими особами та громадянами, проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Зокрема, звернено увагу на належне здійснення військового обліку в умовах загальної мобілізації, здійснення оповіщення громадян, які підлягають мобілізації, ведення обліку внутрішньо переміщених осіб та осіб,  які прибули на територію району на поселення, в тому числі із зони бойових дій, осіб, які перебувають за кордоном, дотримання щодо них правил військового обліку.

Окремо обговорено питання щодо юридичної відповідальності осіб відповідальних за мобілізаційну підготовку та мобілізацію на території району.

Начальник Косівського районного територіального центру  комплектування та соціальної підтримки Юрій Голуб акцентував свою увагу  керівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності, фізичних осіб-підприємців та осіб, які здійснюють розміщення внутрішньо переміщених осіб ведення обліку, осіб чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які поселяються (поселились) на їх об’єктах у зв’язку із евакуацією, внутрішнім переміщенням і  подання інформації щодо таких осіб до органів Національної поліції, територіальному центру комплектування та соціальної підтримки, органам місцевого самоврядування.

Фото без опису
В порядку інформування доводиться до відома населення, підприємств, установ, організацій, осіб, які здійснюють розміщення, поселення внутрішньо переміщених осіб про необхідність дотримання вимог Закону України «Про оборону України», Закону України «Про правовий режим воєнного стану», виконання вимог наказу Івано-Франківської обласної військової адміністрації № 4 від 01.03.2022 року.

Відповідно до зазначеного Наказу, зобов’язано осіб чоловічої статі віком від 18 до 60 років, що прибули на поселення у зв’язку із евакуацією із зони бойових дій та підпадають під дію Указу Президента України  № 69/2022 від 24.02.2022 року «Про загальну мобілізацію» стати на тимчасовий військовий облік в територіальний центр  комплектування та соціальної підтримки після 48 годин перебування на поселенні, але не пізніше 72 годин.

Керівники підприємств, установ, організацій, суб’єкти господарювання та особи, які здійснюють розміщення, поселення внутрішньо переміщених осіб, за порушення  законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію в особливий період будуть притягуватися до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 210-1 КУпАП, що передбачає штраф від 3400 до 5100 гривень для громадян та від 5100 до 8500 гривень для посадових осіб.

Звернено увагу про недопущення кримінальних та інших правопорушень, проявів колабораціонізму.

За результатами спільного обговорення, узагальнено завдання органів місцевого самоврядування, шляхи співпраці з військовою адміністрацією, центром комплектування та соціальної підтримки, державними та правоохоронними органами з питань мобілізації, військового обліку, забезпечення вимог щодо оборони країни за умов необґрунтованої військової агресії російської федерації.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора