Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сьогодні День пам'яті жертв політичних репресій. Звернення начальника Косівської районної військової адміністрації Наталії Кучми

Дата: 15.05.2022 08:00
Кількість переглядів: 318

Фото без опису
Шановні краяни!

Щороку у третю неділю травня Україна вшановує пам'ять жертв політичних репресій, пам'ять тих, хто був депортований, ув’язнений, висланий у табори або ж загинув внаслідок репресій та терору.

Злочинними рішеннями сталінської влади мільйони людей було безпідставно оголошено «ворогами народу», страчено фактично без суду і слідства, приречено на муки та голодну смерть у таборах чи на засланні. Репресій зазнавали, як правило, найбільш обдаровані, працьовиті і соціально активні громадяни. Тоталітарна система застосовувала варварські способи розправи, руйнуючи тисячі доль українських родин.

На жаль, сьогодні ми зіткнулися з проявами вже новітнього російського імперського режиму. Країна-агресор, яка розв’язала кровопролитну війну проти України, вдається до ганебних методів тоталітаризму, фактично вчиняючи геноцид нашого народу у XXI столітті на українських землях.

Та Україна і її мужні сини та дочки разом з усім демократичним світом стоять на захисті загальнолюдських цінностей, демонструють надзусилля у боротьбі проти загарбницької ворожої навали, виборюючи мир у всьому світі.

Переконані, що усі злочинці будуть покарані, а перемога буде за нами!

Непохитної віри усім нам у щасливе майбутнє рідної країни!

З повагою

Голова районної державної адміністрації-
начальник районної військової адміністрації
Наталія КУЧМА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора