Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Прикарпатті засівають більше площ, ніж минулого року

Дата: 19.05.2022 13:34
Кількість переглядів: 160

Фото без опису
Цьогорічна загальна посівна площа у нашій області прогнозується на рівні щонайменше 385 тисяч гектарів, у тому числі в сільськогосподарських підприємствах ? 185 тисяч гектарів.

Про це йшлося під час наради, яку провела голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

За словами в.о. директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Стапана Вінтоновича, під урожай поточного року озимі зернові в усіх категоріях господарств посіяно на площі 58,5 тис. га, що на 6,8 тис. га більше, як було у попередньому році. Окрім того, посіви озимого ріпаку займають площу 18,2 тис. гектара.

У сільськогосподарських підприємствах під озимими зерновими - 34,3 тис. га, що на 6,6 тис. га більше попереднього року. Під посівами озимої пшениці - 47,1 тис. га (27,2 тис. га - у сільгосппідприємствах), озимого ячменю - 9,6 тис. га  (6,9 тис. га), озимого жита - 1,8 тис. га (0,2 тис. га).

У першій декаді травня аграрії області завершили посів ярих зернових культур ранньої групи (25,6 тис. га).Зокрема, яру пшеницю посіяно на площі 5,2 тис. га, ячмінь - 15,8 тис. га, овес - 4,0 тис. га, горох - 0,6 тис. гектара. За оперативними даними, ярі культури посіяно на площі 216,4 тис. га, що складає 88,7 відсотків від прогнозу.

На даний час продовжуються роботи з посіву ярих культур пізньої групи - кукурудзи на зерно, гречки, сої, соняшника тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора