Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

23 травня – день Героїв. Звернення начальника районної військової адміністрації Наталії Кучми

Дата: 23.05.2022 08:00
Кількість переглядів: 291

Фото без опису
Шановні краяни!

23 травня ми відзначаємо велике свято Української незламності, сили духу, самопожертви та гідності – День Героїв.

Герой – це не тільки гучне слово. За цим словом стоїть подвиг, національна свідомість, любов до свого народу, Батьківщини і, найважливіше, життя конкретних людей, які жили, працювали і вмирали за Україну.

Починаючи із княжих та козацьких часів, Першої та Другої світових війн, визвольної боротьби ОУН-УПА, багатьох українських повстань та революцій, ми не можемо злічити Українських Героїв, нам відомих і не відомих.

Але всіх їх об’єднує одне – неперевершена любов до рідної Української землі та її народу. Ці історичні полки і сотні, на жаль, і в наш час продовжують поповнюватися новими іменами, які золотими літерами карбуються на скрижалях Української історії.

Ніхто з нас не думав, що на початку ХХІ століття нашій нації прийдеться взяти до рук зброю, щоб захистити своє право на існування, але одвічний ворог Москва і її черговий кривавий кат Путін ніяк не могли змиритися з тим, що Україна живе, процвітає і без так званого «старшого брата». Вони в черговий раз нахабно, безсовісно посягнули на нашу волю і державність. Та наші Герої знову довели, що, яким би сильним не був наш ворог, йому не здолати дух Українського народу, його прагнення свободи та життя у великій сім’ї Європейських народів.

Наші Герої стали на смерть і зламали ворогу всі його плани. Вони зупинили сатрапів, вони і виженуть їх з рідної землі. Серед цих Героїв сучасної доби є жителі Косівського району.

Вічна слава і шана подвигу Українських Героїв усіх поколінь! Ми завжди повинні пам’ятати їхню жертовність і перед їхньою світлою пам’яттю присягнути, що, за потреби, не зганьбимо Української нації, а з честю повторимо їхній подвиг за добру долю нашої рідної України.

Слава Україні! Героям Слава!

З повагою

Голова районної державної адміністрації-
начальник районної військової адміністрації
Наталія КУЧМА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора