Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звільнення від сплати ЄСВ упродовж дії воєнного стану не передбачає зарахування періодів роботи до страхового стажу

Дата: 30.05.2022 16:29
Кількість переглядів: 320


Законодавством України передбачено право фізичним особам підприємцям на спрощеній та загальній системі оподаткування, особам, які проводять незалежну професійну діяльність та членам фермерського господарства, тимчасово, з 1 березня 2022 року та протягом 12 місяців після припинення або скасування воєнного стану не нараховувати та не сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за себе.

Проте, реалізовуючи таке право, підприємець має врахувати, що відповідні місяці до страхового стажу не враховуватимуться. Адже до страхового стажу зараховуються тільки ті періоди діяльності, за які повністю сплачені страхові внески. Розмір щомісячного внеску не має бути меншим за встановлений законом мінімальний (з 01.01.2022 – 1430 грн).

Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області закликає підприємців щомісячно сплачувати єдиний соціальний внесок, що є запорукою наповнення бюджету, а, відтак, і своєчасного здійснення пенсійних та соціальних виплат в умовах воєнного стану.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора