Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук: Для допомоги внутрішньо переміщеним людям в області розробляють соціальну стратегію

Дата: 01.06.2022 11:19
Кількість переглядів: 204


Про це сьогодні під час зустрічі із представниками Міжнародної організації з міграції, котрі реалізовують соціальні проєкти для підтримки ВПО, повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

За її словами, на Прикарпаття вже прибуло понад 143 тисячі людей. На сьогодні потрібно чітко розуміти, скільки таких людей планує залишитися в області, аби  вирішити потребу житла на довготривалий період.

 "Наша область продовжує приймати людей із регіонів, де проходять бойові дії. На сьогодні ми вже забезпечили тимчасовим житлом понад 143 тисячі людей. Всі вони проживають у закладах соціальної сфери, школах і садочках. Частина з них планує повернутися до своїх рідних регіонів, однак значна кількість людей залишиться на Прикарпатті у зв’язку з тим, що їхні домівки зруйновані, - зазначила Світлана Онищук. - Із початком нового навчального року ми також хотіли б повернути дітей до шкіл і садочків, щоб розпочати повноцінний освітній процес. Тому нам дуже важливо мати чітке розуміння скільки людей планують залишитися у нас, для кого потрібно шукати альтернативні варіанти житла. Разом з тим, хочемо допомогти людям із роботою, тож активно працюємо із роботодавцями, підприємцями, фермерами, щоб створити робочі місця та забезпечити роботою переселенців. Переконана, що створення стратегії допоможе вирішити усі ці завдання та допомогти людям розпочати нове життя у нас в області".

 Керівниця Прикарпаття також підкреслила, що втілити стратегію можуть за підтримки міжнародних організацій, які надають підтримку переселенцям.

 "Ми готові до співпраці та розглядаємо усі ініціативи міжнародних організацій, які спрямовані на підтримку ВПО, - підкреслила Світлана Онищук. - Віримо, що спільно ми зможемо допомогти людям".

Під час зустрічі зазначалося, що в область прибуло також багато важкохворих дітей та дорослих. За підтримки меценатів є змога переобладнати приміщення, в яких перебувають люди, і реалізувати чимало проєктів, спрямованих на вирішення проблем із водопостачання та водовідведення. Потреба у цьому існує у соціальних закладах Снятинщини та Надвірнянщини.

За інформацією представників МОМ, їхня діяльність також фокусується довкола питань щодо поводженням із відходами. Наразі ця проблема стає актуальною в області, оскільки за рахунок внутрішньо переміщених осіб збільшується кількість людей.  Тож, працюючи разом, є можливість покращити умови для ВПО, котрі залишаться на Івано-Франківщині на тривалий час та покращити екологічну ситуацію в області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора