Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Про загрозу пошкодження овочевих культур білокрилкою

Дата: 08.06.2022 16:29
Кількість переглядів: 197


Підвищена вологість повітря та тепло, яке прогнозується в найближчі дні, сформують сприятливі умови для розвитку білокрилки та її шкодочинності. Це призведе до  масового розмноження шкідника, тому існує загроза подальшого поширення фітофага.

Виявити білокрилку нескладно. Навіть при легкому дотику до рослини, в повітря здіймаються маленькі білі метелики, які відразу ж намагаються повернутися назад.

Для регулювання чисельності білокрилки на овочевих культурах велике значення мають систематичні спостереження, виявлення та ліквідація первинних вогнищ шкідника.

Ефективний захист овочевих культур проти білокрилки має ґрунтуватися на проведенні захисних заходів, що включає профілактичні, агротехнічні, хімічні та біологічні методи.

За масового розмноження білокрилки слід проводити біологічні або хімічні заходи, а саме обробки препаратами, що внесені до «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

Ефективними є композиції інсектицидів з обов’язковим додаванням прилипача. На невеликих площах на овочевих культурах можливим є застосування жовтих клейових пасток.

Кількість обробок залежить від чисельності фітофага та ефективності препарату. Для попередження розвитку резистентності (стійкості) шкідника потрібно обробки виконувати препаратами з різних хімічних груп. Інтервал між обробками не має перевищувати 10 днів. Для одержання бажаної ефективності препарату потрібно забезпечити максимальне попадання робочого розчину на нижню сторону листка.

При роботі з пестицидами необхідно суворо дотримуватись регламентів їх застосування, правил техніки безпеки та санітарно-гігієнічних вимог.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора