Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Надходження до ПФУ в області власних коштів від платників податків за п’ять місяців склали 2820,4 млн грн

Дата: 10.06.2022 10:56
Кількість переглядів: 218


До бюджету Пенсійного фонду України в області від платників області за 5 місяців надходження власних коштів склали 2820,4 млн грн або 102,8 відс. планового показника. До відповідного періоду минулого року вони зросли на 556,2 млн грн або на 24,6 відс., з них, від фізичних осіб-підприємців надійшло 188,4 млн грн, що на 11,3 млн грн або на 6,4 відс. більше, ніж за відповідний період 2021 року.

У березні-травні поточного року фізичні особи-підприємці скористалися наданим законодавством правом нараховувати та сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в добровільному порядку. За цей період ними сплачено єдиного внеску на 12,6 млн грн менше, ніж за відповідний період минулого року.

Головне управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області акцентує увагу застрахованих осіб на тому, що законодавством збережено норму Закону, якою визначено, що лише за умови сплати єдиного соціального внеску не менше законодавчо визначеного мінімального розміру, цей період буде зараховано до страхового стажу. Тому закликає підприємців щомісячно сплачувати єдиний соціальний внесок, щоб забезпечити собі страховий стаж.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора