Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Фахівці Держпродспоживслужби області продовжують обстеження місць харчування та перебування внутрішньо переміщених осіб

Дата: 10.06.2022 13:32
Кількість переглядів: 286


З початку повномасштабного російського вторгнення спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області  провели 1678 моніторингових відвідувань місць харчування та перебування внутрішньо переміщених осіб з різних областей України.

Під час обстежень основна увага приділяється дотриманню вимог санітарного законодавства. Ще з перших тижнів війни фахівцями Держпродспоживслужби області були розроблені рекомендації щодо правил збору продуктів харчування та приготування їжі для гуманітарних потреб, а також пам'ятки щодо забезпечення санітарно-гігієнічного режиму на харчоблоках для організації харчування тимчасово переміщених осіб та членів територіальної оборони.

Серед проблемних питань, які виявлялися – забезпеченість якісною питною водою в достатній кількості, недотримання санітарно-гігієнічного режиму, недостатня кількість гігієнічних засобів, продуктів харчування, холодильного обладнання, забезпеченість м’яким та твердим інвентарем тощо. З усіх проблемних питань, які були виявлені фахівцями, надавалися письмові пропозиції, роз'яснення та консультативна допомога.

Крім того, з початку введення воєнного стану фахівці Головного управління взяли участь у розслідуванні  спалаху гострої кишкової інфекції, яке сталось у місці розміщення переміщених осіб, внаслідок чого постраждало 3 людини. У цьому випадку вживалися відповідні заходи реагування щодо локалізації та ліквідації осередка інфекції.

Нагадаємо, одним із завдань Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області є забезпечення дотриманням санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення під час воєнного стану.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора