Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Промоніторили ціни на продукти харчування першої необхідності

Дата: 16.06.2022 16:55
Кількість переглядів: 230


Вчора робоча група з питань перевірки суб’єктів господарювання, які роздрібно торгують основними споживчими товарами, промоніторила ціни у ряді магазинів Косівської територіальної громади.

Спеціалісти Косівської районної військової адміністрації, відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, Косівського районного відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області здійснили виїзд до торговельних закладів для моніторингового спостереження за цінами на продукти харчування першої необхідності у зв’язку із здорожчанням вартості палива.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 року №223 «Про внесення зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548», до переліку таких товарів увійшли близько 30 видів продукції, серед яких борошно пшеничне, макаронні вироби, хліб, крупи гречана та вівсяна, свинина, яловичина, птиця (тушки курячі), молоко, морква, картопля тощо.

Встановлено, що вартість борошна та яєць знизилася, відбулося сезонне підвищення ціни на цукор та гречку, зросла ціна на свинину та макаронні вироби. Здебільшого ціни на інші продукти, визначені вищевказаною постановою, протягом останніх трьох місяців не змінилися. Зник ажіотаж довкола солі. Сіль можна придбати у всіх магазинах.

Суб’єкти господарювання попереджені про недопущення необґрунтованого підвищення цін на ці товари у період воєнного стану в країні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора