Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світлана Онищук взяла участь у засіданні оперативного штабу щодо підготовки до осінньо-зимового періоду 2022/23 року

Дата: 01.07.2022 09:54
Кількість переглядів: 236

Фото без опису
Під головуванням міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова відбулося засідання оперативного штабу щодо підготовки до осінньо-зимового періоду 2022/23 року. Участь у його роботі взяла голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Фото без опису

Під час засідання повідомлялося, що ціна на газ для населення підвищуватися не буде. З цією метою профільними міністерствами, НАК «Нафтогаз» та Асоціацією міст України спільно підготовлений проєкт урядового рішення щодо покладання спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу.

Додамо, що Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроєкти, які запровадять мораторій на підвищення цін у сфері теплопостачання. Така норма буде чинна на час дії воєнного стану та шести місяців після його припинення. Водночас суб’єктам господарювання у сфері теплопостачання будуть компенсувати різницю в тарифах коштом держбюджету.

Також Олексій Чернишов наголосив, що місцева влада вже зараз має проводити утеплення будинків та накопичувати альтернативне паливо. Він закликав керівників органі місцевого самоврядування заповнити дані про стан та потреби підприємств ЖКГ на платформі Uneeds, яку формує Мінрегіон.

«Звертаюся до міських голів. На вас - особливо відповідальне навантаження. Я сподіваюся, що наша традиційно партнерська співпраця з містами продовжиться. Проведіть якісну роз’яснювальну кампанію серед громадян і дотримуйтеся єдиної інформаційної політики. Залучайте містян до підготовки до опалювального сезону. Спілкуйтеся з ними по-дорослому. Підтримуйте їх у побутовій термомодернізації», - сказав Олексій Чернишов.

Фото без описуПідготовку Прикарпаття до зими прокоментувала й очільниця області Світлана Онищук.

«Задля якісної підготовки до осінньо-зимового періоду обласною військовою адміністрацією підготовлений проєкт розпорядження, згідно з яким буде створений обласний оперативний штаб із забезпечення сталого проходження опалювального сезону, - зазначила керівниця області. - Рівень підготовки до осінньо-зимового періоду на Прикарпатті складає близько 40%, що відповідає плану та графікам».

Фото без описуСеред іншого мовилося і про те, що протягом тижня Держлісагентству будуть надіслані потреби щодо забезпечення соціально вразливих категорій населення дровами. Вони надаватимуться людям безкоштовно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора