Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

UNITED24 – Єдиний державний вебпортал для збору пожертв на підтримку України

Дата: 05.07.2022 17:03
Кількість переглядів: 204


«UNITED24»  — ініціатива Президента України Володимира Зеленського.  Указом Президента України від 17 травня 2022 року № 344/2022 постановлено Кабінету Міністрів України забезпечити запровадження в рамках національної платформи «UNITED24» «єдиного вікна» для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема за такими напрямками, як: допомога Збройним Силам України; гуманітарна, медична допомога і допомога дітям; відновлення інфраструктури; цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.

Міністерством цифрової трансформації України створено Єдиний державний вебпортал для збору пожертв на підтримку України «UNITED24» (далі – Портал UNITED24). Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації, відповідальний за UNITED24 зі сторони уряду Михайло Федоров зазначив: «Це війна не тільки людей, а й технологій. Наша IT-армія щодня перемагає росію у кіберпросторі, однак «Армія дронів» прискорить нашу перемогу на реальному полі бою. Важливо, що це не разова акція, комплексна програма, що включатиме системну закупівлю дронів, їх ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів. Ми закликаємо долучитися до «Армії дронів» весь світ: від великого бізнесу до кожної небайдужої людини».

Спільно з Генеральним штабом Збройних Сил України, Мінцифра та UNITED24 для посилення нашої армії та захисту наших військових оголосили збір пожертв на «Армію дронів».

Портал UNITED24 є зручним інструментом для збору коштів на офіційні рахунки Міністерства оборони, Міністрерства охорони здоров’я та Міністерства інфраструктури України. Завдання фандрейзингової платформи — стати головним вікном для збору пожертв на підтримку України. Кошти надходять на рахунки Національного банку України та спрямовуються профільними міністерствами на найголовніші потреби за трьома напрямами: оборона та розмінування, медична допомога, відбудова України.

Зазначимо, що за півтора місяці роботи кампанії було зібрано $60 млн, які вже ефективно використовуються міністерствами. Міністрерство охорони здоров’я вже закупили апарати ШВЛ для лікарень, а також займаються покупкою рентген апаратів. Міністерство оборони закупили за гроші, які були пожертвувані через Портал UNITED24, велику партію бронежилетів іформи для наших захисників.

Робота триває і Україна потребує, щоб кожен із нас долучився до збору. З будь-якого куточка світу можна внести свій донейт у два кліки через платформу U24 https://u24.gov.ua/ .

В єдності до Перемоги!

Довідково.

Постановами Кабінету Міністрів України від 19 квітня 2022 р. № 472 «Деякі питання використання коштів, що надходять на офіційні рахунки для пожертв на підтримку України» та від 3 травня 2022 р. № 516» Питання Єдиного державного вебпорталу для збору пожертв на підтримку України «UNITED24» затверджено Порядок використання офіційних рахунків для пожертв на підтримку України «UNITED24» і Положення про Єдиний державний вебпортал для збору пожертв на підтримку України «United24».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора