Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Людмила Сірко зустрілася з представниками Міжнародної організації з міграції щодо облаштування місць перебування для вимушених переселенців

Дата: 05.07.2022 17:07
Кількість переглядів: 286


Як уже повідомлялося, одним із важливих напрямків роботи обласної державної адміністрації залишається забезпечення проживання внутрішньо переміщених людей, які прибули на Івано-Франківщину, місцями довготривалого перебування, позаяк значна кількість із них проживають на цей час у школах, дитячих садочках, гуртожитках навчальних закладів, де у вересні розпочнеться навчальний процес. Влаштування у спеціальні заклади із наданням паліативної та хоспісної допомоги потребує й частина переселенців похилого віку.

Відповідно триває робота з міжнародними організаціями-донорами, які готові фінансувати ремонт чи реконструкцію об’єктів соціальної інфраструктури, куди можна поселити людей.

Сьогодні заступник голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася з представниками однієї з них – Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Вона повідомила, що облдержадміністрацією зібрано інформацію про 33 об’єкти у територіальних громадах області, до яких будуть переселені ВПО. Щодо кожного з цих приміщень визначена фінансова потреба в коштах для створення ліжко-місць. В основному йдеться про внутрішні ремонти, ремонти котелень, придбання сантехніки, облаштування санвузлів, душових, встановлення бойлерів, тощо.

«Якщо буде визначено, які організації будуть залучені до ремонту того чи іншого об’єкта, ми будемо спільно виїжджати у громади та визначати об’єм робіт і виконавців. І, звичайно, укладати меморандум про поселення в подальшому в обраних приміщеннях цільової категорії переселенців», – окреслила алгоритм роботи Людмила Сірко.

Варто додати, що робоча група МОМ уже оглянула низку приміщень у громадах області та підготувала свої пропозиції.

Щодо можливості облаштування житлових приміщень, то у них відбулася предметна розмова з фахівцями облдержадміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора