Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Попри військовий стан на Прикарпатті зростає кількість нових фермерських господарств

Дата: 05.07.2022 17:09
Кількість переглядів: 251

Фото без опису
За інформацією департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, у січні-червні поточного року в області створено 49 фермерських господарств. Минулоріч їх кількість складала 36.

Понад 75 відсотків із них здійснюють господарську діяльність в галузі рослинництва, у тому числі з вирощування зернових та технічних культур, садівництва та ягідництва.

Формування нових фермерських господарств – це створення додаткових робочих місць у сільській місцевості і можливість працевлаштувати внутрішньо переміщених осіб. Також це стимул для зростання доходів місцевих бюджетів та обсягів виробництва сільгосппродукції.

Департаментом агропромислового розвитку ОДА проводиться роз’яснювальна робота задля залучення фермерами коштів із державного та місцевих бюджетів, проєктів міжнародної технічної допомоги та грантів, банківських кредитів для формування матеріальної бази господарств, поповнення обігових коштів тощо. Розвиток фермерства на Івано-Франківщині є пріоритетним напрямком роботи профільного департаменту облдержадміністрації.

Додамо, що станом на 1 січня поточного року в області налічувалося 414 фермерських господарств.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора