Косівська районна державна адміністрація
Івано-Франківська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У прикарпатському виші відкрили центр психологічної допомоги

Дата: 11.07.2022 21:48
Кількість переглядів: 252

Фото без опису
На базі факультету психології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відкрився перший центр психологічної допомоги та підтримки «Разом з тобою». Про це повідомляють у пресслужбі університету.

Проєкт стартував у партнерстві з благодійним фондом «Разом для України», який об’єднує різних українських активістів по всій території США та підтримує глобальну мережу з понад двох тисяч людей різного походження.

Метою трьохмісячного пілотного проєкту є надання психологічної підтримки особам, які постраждали від війни. «Це допомога для людей, які проживають в Україні, включаючи дітей, які зазнали травм, пов’язаних із війною, та також був переміщений зі своїх домівок через війну», – розповіла докторка психологічних наук, професорка, декан факультету психології ПНУ Лариса Заграй.

Центр психологічної підтримки «Разом з тобою» працюватиме на факультеті психології Прикарпатського університету імені Василя Стефаника вул. Шевченка 57 (вхід із вул. Чорновола) гуманітарний корпус 5, поверх кім. 504.

«Ми розуміємо, наскільки сильно зараз страждає мирне населення та як сильно воно потребує підтримки. Підтримки не тільки фінансової, але й психологічної. Адже люди не тільки втратили своє майно та змушені були покинути свій дім, але й пережили справжнє жахіття. Страждають як діти, так і їх батьки. Їм потрібна допомога вже зараз», – пояснила Евеліна Курілець, виконавча директорка БФ «Разом для України».

У рамках проєкту організатори планують працювати з психологічно постраждалими від війни разом з україномовними ліцензованими психологами не тільки в Україні, а й у Західній Європі та США.

Такий центр матиме головного координатора та кілька психологів. Ініціатива передбачає й супервізію для українських психологів та надання їм спеціальних рекомендацій.

Університет разом із благодійним фондом й надалі планують розвивати мережу схожих центрів психологічних консультацій.

«Насправді ми розпочали роботу над цим проєктом набагато раніше, адже війна в Україні триває з 2014 року. Ми надзвичайно радіємо, що маємо змогу долучитися до такої важливої місії. Це спосіб допомогти тим, хто потребує цього на професійному рівні. Сподіваємося такі ініціативи матимуть своє продовження», – розповів ректор ПНУ Ігор Цепенда.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора